Нашата приказна

Како започнавме и каква беше приказната и историјата на нашата е-продавница Cool-mania? Овде ќе се обидеме да ви кажеме како започна сето тоа од 2010 година до денес :) Затоа, седнете и прочитајте ја патеката што ја поминавме и патеката по која сè уште чекориме. Немаше да бидеме таму каде што сме сега без вашата поддршка.

Ова се САД на почетокот на нашето патување :)

кул-манија тим

Беше 2010 ГОДИНА...

Оваа година за нашиот тим беше година на основање на веб-страницата Cool-mania. Почнавме во скромен, мал простор од 3 канцеларии и магацин, на таванот, каде што во летните месеци беше како пустината Сахара :) Но, благодарение на ентузијазмот што го вложивме во него, го сфативме како предизвик, дека почетоците се тешки и затоа не се откажавме и покрај жештините или малиот простор. А вака изгледаше во нашата канцеларија на фотографијата подолу.

старите простории на компанијата cool-mania

Вака изгледаше првата верзија на веб-страницата COOL-MANIA

Успеавме и покрај потешките услови и помалиот простор, ја создадовме првата верзија на е-продавницата од 2010 година каде што навистина имавме само неколку производи, го започнавме системот за нарачки и испорака на стоки. Дотогаш нашата веб-страница работеше само за 3 јазични мутации. И покрај тоа, имаше многу работа, главно за да се фатат сите „муви или бубачки“ како што ги нарекуваме, што може да се појават при секојдневната работа на е-продавницата, за водење на системот за нарачки, испорака, надополнување залихи и економски и обврските за фактурирање. Научивме сè додека ја водевме е-продавницата :)

кул-манија стара веб-страница

2011 ГОДИНА

Со цел да стекнеме свест и видливост за нашата е-продавница и да привлечеме внимание на новите клиенти, си поставивме цел да ги посетиме локалните музички фестивали, како што се BEEFREE 2011, DOWNLOAD festival ZV итн. - каде што ги презентиравме нашите производи пред младите луѓе . Успеавме да собереме првични, многу важни контакти и да добиеме повратни информации од клиентите, а исто така врз основа на ова го проширивме нашиот сегмент на понудени производи, кој првично се состоеше само од LED производи, како што се светли маици, ремени за осветлување. , партиски производи и други.

фестивал без 2011 кул-манија веб

преземете фестивалска презентација за кул-манијапреземете фестивалски кул-манија продажен штанд

2012 ГОДИНА

Оваа 2012 година, главно се фокусиравме на проширување на асортиманот од околу 100 производи на околу 300 производи , дури и ако требаше да се ограничиме во мали магацински простори од околу 60 м2. Ова беше доста тешко, бидејќи речиси секојдневно пристигнуваа нови и нови кутии со стоки и едвај немавме каде да се движиме. Моравме да најдеме некаков систем бидејќи кутиите и робата за малку не истуркаа од канцеларијата, но ние правевме сè со љубов и сепак се забавувавме :)

Преполни простории на компанијата cool-mania media leaders ltd

2013 ГОДИНА

Дојде време кога знаевме дека треба да се движиме понатаму и да најдеме нови партнерства, нови производи и решивме да ги посетиме изложбите за електроника во Хонг Конг. Изложбите ни беа голема придобивка, ни помогнаа да се ориентираме во големиот свет на бизнисот. Тоа беше можност да се добијат нови контакти за деловните партнери и добивме уште поголем преглед на нови иновативни производи, трендови и што е „ИН“ и што би можеле да почнеме да продаваме на нашата веб-страница. И откако собравме контакти и информации за добавувачите, почнавме да лансираме други видови на нашата палета на производи, како што се камери, шпионски работи или разни интересни гаџети или работи што мора да ги имате.

Посета на саемот за електроника во Хонг Конгизложба Хонг Конг кул-манија медиумски лидери компанија

Нашиот извршен директор Марио на големата изложба во Хонг Конг

asiaworld expo mario bruchanik

ГОДИНИ 2014-2015

Во овие години 2014 - 2015 решивме да се сертифицираме со системот за управување со квалитет ISO 9001 . Со цел да ја добиеме довербата на нашите клиенти уште повеќе, решивме да го имплементираме системот за управување со квалитет ISO 9001 и да ги мапираме сите процеси од примање нарачки до испорака на стоки, постапката за жалби итн. Сите процеси во нашата компанија се внимателно следени и имаат сопствени прецизни постапки за нивно решавање. Тоа е дефинитивно чекор за зголемување на конкурентноста и кредибилитетот на нашата компанија и на меѓународната сцена.

ISO 9001 сертификат медиумски лидери sro

ГОДИНИ 2016-2018

Годините 2016 - 2018 беа клучни одлучувачки години за нас во однос на создавањето на целосно нова веб-страница Cool-mania , додавајќи многу функции и проширување на јазичните верзии на 20 (во моментов имаме до 38). Се фокусиравме и на додавање нови производи, од кои веќе имавме околу 2000 во тоа време (моментално повеќе од 5000). Нови производи од различни категории како што е делот за автомото, каде што постигнавме соработка со висококвалитетни добавувачи на камери и системи за рикверц. Се прошири и категоријата шпионски производи, гаџети, задолжителни, па дури и забавни предмети. Додадовме нова категорија убавина и отворено, која веднаш ги пронајде своите фанови.

кул-манија нов изглед на веб-страница

2019 ГОДИНА

2019 година беше клучна година за нас во однос на вселувањето во нови простории. Стигнавме до фаза кога веќе немавме каде да складираме стоки од нашите добавувачи и буквално беше неопходно да се преселиме во нови, сопствени простории. Не само што нашата палета на производи порасна, туку и нашиот тим од 8 кул-манијаци :) Затоа моравме да бараме поголеми простории. И така отидовме да го видиме новиот магацин со канцеларии и соба за пакување, каде што можевме да го замислиме нашето идно работење и успеавме:) На крајот на краиштата, проценете сами.

обиколка на новите простории за кул-манија

Оригинален предлог - визуелизација на изложбен салон

На почетокот беше само празно место , но со големи можности за работа и бидејќи поминуваме многу време на работа, моравме да размислуваме и како да го прилагодиме и усогласиме работењето на е-продавницата со условите за удобност на луѓето кои работат таму, како и клиентите кои ќе дојдат лично да ја видат и купат робата. И така подготвивме првична визуелизација за тоа како ќе изгледаат работните простори, магацинот, канцелариите, социјалните објекти, кујната и изложбениот салон , кои ќе служат не само како влезен простор за клиентите, туку и како презентација на нашите производи. Така, имавме визија и може да започнат подготовките за реконструкција.

визуелен дизајн изложбен салон кул-манија медиумски лидери

И почнавме да ја обновуваме...

Најпрво почнаа да се реновираат внатрешните простори, преградите на канцелариите, изложбениот салон, магацинот итн . Истовремено, моравме да се занимаваме со поставување на електрични инсталации, климатизација, рекуперација, плочки, тротоари, санитарни јазли итн. Дополнително, канцелариите беа опремени од канцелариски маси и столици, преку компјутери, печатачи, телефони, канцелариски материјали до пенкала на масите :)

ремоделирање на новите простории за кул-манијаподготовка на магацинот на медиумски лидериобласти за складирање подготовка на кулманија

Не заборавивме на рекламирањето на просториите...

И сето тоа се случи додека го одржувавме секојдневното функционирање на е-продавницата во старите простории, бидејќи моравме да одржуваме непречен проток на нарачки и испорака на стоки за нашите клиенти. Не можевме да ја пропуштиме модификацијата на надворешните простори, лепењето на рекламните фолии за да не најдат луѓето на новата адреса :)

кул-манија малтерисување на простории

И конечно, преместување на компанијата и магацинот во нови простории

А тоа беше тотален хаос, бидејќи работата на е-продавницата во нови простории мораше да се прилагоди на движење (за време на најпрометната божиќна сезона) и во исто време на носење илјадници артикли и сортирање и складирање на стоката на полиците требаше да се координираат, а сето тоа заедно со нормалното функционирање на е-продавницата и обработката на нарачките , што се чинеше невозможно, но успеавме и со ова :)

кул-манија компанија се вселува вокорпоративните простории се движат кулманијанадополнување на залихи на стоки за кул-манија
магацин простории медиумски лидерикомпаниски огласна табла кул-манија медиумски лидери

Ние го направивме тоа! Друштвото се пресели, големата прослава и одиме на тоа :)

Медиумски лидери на кул-манија компанија за прослава

ГОДИНИ 2020 - до денес

А вака изгледа нашата компанија денес кога ќе не посетите:) Успеавме и покрај многу тежок период кога дојдоа лошите времиња на Ковид-19 во 2020 година, што ја принуди нашата компанија да затвори неколку недели и навистина беше се чувствува во бројот на вкупните нарачки.
Се боревме како и сите други, се надевавме на подобро утре и постојано се трудевме да одиме напред и да ви донесеме нови и нови производи и подобрување за вас.

нови простории на изложбен салон coolmaniaмедиумски лидери кул-манија изложбен салонвитрини на производи за кул-манија

Регистрацијата на трговската марка ® за COOL MANIA сега е официјална...

регистрација на трговска марка cool-mania

Ние сме тука со вас од 2010 година :)

кул-манија тимски фото медиумски лидери

И веруваме дека со вас не очекуваат уште многу години...